Rólam

Osváth Katalin szakpszichológus vagyok Magyarországon,

pszichológiai tanácsadó Németországban.

Mottóm

Folytasd tovább, hogy a pozitív gondolkodás tartósan veled maradjon! A boldogság titka egyszerű: tenni kell érte!

Osváth Katalin
Az én történetem

Bemutatkozom

Osváth Katalin tanácsadó szakpszichológusi és integratív gyermekterapeuta végzettségemet Magyarországon szereztem . Pszichológiai tanácsadással 2008 óta foglalkozom.

Pályafutásom tanárként kezdtem, ahol olyan benyomások értek, amelyek mind a mai napig nagy hatással vannak munkámra. A hasznos tapasztalatok mellett a pedagógusi pálya kihívásainak köszönhetem,
hogy érdeklődésem a pszichológia felé fordult.

Mivel tanulmányaim mellett tanítottam, többször támaszkodhattam lélektani ismereteimre,
melyek nagy segítséget jelentettek számomra.

Ez a gyakorlati hasznosíthatóság arra inspirált, hogy még jobban elmélyedjek ebben a tudományágban, ezért a pszichológusi diploma után tanácsadó pszichológusi szakvizsgát tettem, és mai napig törekszem arra,
hogy ismereteimet bővítsem.

A segítségnyújtásban fontosnak tartom, hogy akkor segítsünk, ha kérik, és úgy, hogy ez a tényleges igényekhez igazodjon, miközben szem előtt tartjuk a pszichológusi tevékenység alapvető szakmai szabályait. A változás felé vezető úton a szakember segít, támaszt nyújt, de a lépéseket a kliens teszi meg.

Tanulmányok, képzettségek

Tanácsadó szakpszichológus, Integratív gyermekterapeuta

01

Debreceni Egyetem: Pszichológus

A diploma megszerzésében a pedagógus pálya kihívásai mellett az ember lelki működésének megismerése, és az ezen alapuló segítségnyújtás motivált.

02

Eötvös Loránd Tudományegyetem: Tanácsadó szakpszichológus – krízis tanácsadás specializáció

Az alapdiploma megszerzése világított még jobban rá, hogy ez a hivatás is folyamatos tanulást kíván, hiszen, amikor megismerünk jobban egy tudományágat, akkor jövünk rá, hogy milyen keveset tudunk belőle.

03

Integratív Pszichoterápiás Egyesület: Integratív gyermekterapeuta

A  végzettség megszerzésével több, hatékony módszert tanulhattam meg. A legmeghatározóbb számomra az volt, ahogyan a sokszínű módszereket a feltétel nélküli elfogadás és az egyediség keretei között elhelyezték.