Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdésed merült fel?
Olvasd át a Gyakran Ismételt Kérdéseket, hogy minél több kérdésedre megkapd a választ.

Leggyakoribb kérdések

Ezeket a kérdéseket tették fel  a leggyakrabban…

Általánosságban: a pszichológiai tanácsadás vagy konzultáció, olyan (egyébként egészséges) embereknek szól, akik úgy érzik, valamilyen okból lelki harmóniájuk felborult, és szeretnének ezen változtatni, de jelenleg nem látják “belső iránytűjük” merre mutat, így az adott élethelyzetükben nem találják a helyes irányt. A módszer a belső energiák feltárása, az énerő, és a megküzdés erősítése által nyújt segítséget. A tanácsadás nem pszichoterápia. További információk a honlap megfelelő menüpontjaiban megtalálhatók.

  • lelki betegségek, aktuális lelki állapot felmérése, diagnosztizálása és azok pszichoterápiája
  • gyógyszeres terápia, gyógyszer felírása
  • pszichológiai szakvélemény/ igazságügyi pszichológiai szakvélemény készítése
  • összetett, intézményi háttért igénylő problémák: ön vagy közveszélyesség, gyermekelhelyezés, családi, válási konfliktusok kezelése,
  • tanulási zavarok, és azok kezelése, pl.: diszlexia fejlesztés, diszgráfia fejlesztés stb.

 

Ezt alapvetően a probléma jellege határozza meg. A leggyakoribb, hogy hetente találkozunk, és 5 beszélgetés után határozzuk meg a továbbiakat.

Emailben, vagy sms-ben, egy nappal a konzultáció megkezdése előtt. Ha ez elmarad akkor ki kell fizetni a konzultáció árát. Természetesen lehetnek speciális un. „Vis major” estek, előre nem látható kényszerítő körülmények, amiket figyelembe veszek.

A konzultációk nagyon ritkán maradnak el, ezt is igyekszem minél hamarabb jelezni a kliens felé. Ha mégis ilyen történne, akkor díjmentesen kell pótolnom az elmaradt konzultációt. A fenti „Vis major” elve rám is vonatkozik.

  • web kamerával és mikrofonnal ellátott megbízható eszköz: számítógép, okostelefon stb.
  • nyugodt, csendes helyiség, ahol a négyszemközti beszélgetés légköre biztosított
  • megbízható internetes hálózat

 

Jelenleg használt alkalmazások: Skype; Viber

Átutalással. Minden beszélgetés után elektronikus számlát állítok ki, melyet elküldök a kliens email címére, rajta az utalási adatokkal, ill. a konzultáció végén is lehetőség van a számálázási/utalási adatok egyeztetésére.

Általában 11 éves kor felett, ugyan azokkal a technikai feltételekkel, mint a felnőttek esetében, ill. a itt is fontos a négyszemközti beszélgetés biztosítása!

Nem. Az első beszélgetés a szülőkkel/szülővel történik.

A pszichológusi segítségnyújtás természetéből adódóan feltételezi, hogy a konzultációk során a klienseknek bizonyos adatokat, információkat kell megosztaniuk önmagukról. Ez a folyamat csak egy bizalmi kapcsolatban elképzelhető, amelynek kialakulását támogatja a pszichológus titoktartási kötelezettsége. Erről a Pszichológusok Szakmai Etikai Kódexe (SZEK) a következőket mondja ki:

„5. A TITOKTARTÁSI KÖTELEZETTSÉG

  • A pszichológust titoktartási kötelezettség terheli minden – a kliens ellátása során tudomására jutott pszichológiai és személyes adatai vonatkozásában, amelyek a pszichológusi titokkörbe tartoznak. Ezeket az adatokat csak az arra jogosulttal közölheti, és köteles azokat bizalmasan kezelni. A titoktartási kötelezettsége a klienssel való kapcsolatának lezárása után is fennáll.”

 

Nem találtál választ a kérdésedre?
Vedd fel velem a kapcsolatot!